Hitta en passande jacka för fisketuren

Att ha en bra jacka, eller två, till fisketuren är viktigt. Vädret i Sverige är ju som bekant oförutsägbart så det gäller att vara väl förberedd. Men det är mer än bara vädret du bör tänka på när du väljer en fiskejacka.

Till exempel så tycker vi att en fiskejacka ska ha samma detaljer och egenskaper som en jaktjacka. Om det är så att du håller på med både jakt och fiske är det dessutom praktiskt att kunna använda samma jacka.

Måsten på en fiskejacka

Fickor är nog det första du tänker på när det gäller jakt- och fiskekläder. Det är så många prylar som kommer med på turen som du verkligen behöver. Då ska jackan kunna fungera som förvaring.

Sedan är det även viktigt att materialet i jackan är ändamålsenligt. Jackan ska fungera i både regn, sol och snö. Den får inte kännas otymplig heller för du vill vara så bekväm som möjligt. Ibland blir det många timmar du står eller sitter och väntar på storhugget.

Om du dessutom är storvuxen vill du ha en jacka som passar bra. Ta en titt här till exempel för inspiration. Lätt att beställa hem så du kan spendera mer tid på sjön istället för att shoppa på stan.

Comments are closed.